Voorbeeldbrief interesse woning? Zo pak je het aan!

Je hebt je droomhuis gevonden, maar het staat niet te koop. Is een voorbeeldbrief de beste manier om je interesse te tonen om een woning te kopen? Of kun je beter gaan voor maatwerk en een persoonlijke aanpak?

Omdat ik nergens goede informatie konden vinden, heb ik zelf maar eens nagedacht en deze tips voor je op een rij gezet

Zo koop je een huis dat niet te koop staat

  1. Als je een brief schrijft, doe het dan met de hand en netjes. Daarmee laat je zien dat het echt belangrijk voor je is. Dit vergroot de kans dat de eigenaar de moeite zal nemen om te reageren. Vertel iets over jezelf. De meeste mensen zullen hun huis liever verkopen aan een jong stel dan aan een belegger. Maar vertel ook niet teveel. Want een onbekende lastig vallen met een zielig verhaal, dat lijkt mij geen goed idee.
  2. In de meeste huizen wonen stellen. Zorg ervoor dat je brief een gesprek op gang brengt. Schrijf je een brief aan een ouder stel? Dan kun je bijvoorbeeld vertellen dat je vader net naar dat nieuwe seniorencomplex is verhuisd. En dat hij zijn huis heel goed heeft verkocht en het geld aan jou wil lenen zodat je dit huis kunt kopen. Schrijf je een brief aan een jong stel met vier kinderen en maar drie slaapkamers? Vertel dan dat je eerste kindje op komst is en dat je daarom van een appartement naar een gewoon huis wilt.
  3. Voor veel kopers is het probleem niet de prijs maar het gebrek aan huizen. Dat maakt het nu een goede tijd om je huis te verkopen. Maar dat weet de eigenaar zelf ook wel, dus zet dat niet in je brief. Toon een beetje lef en noem gewoon een minimaal en maximaal bedrag dat je wilt betalen, afhankelijk van de staat. Daarmee neem je geen enkel risico omdat je als koper altijd drie dagen bedenktijd hebt. En door het noemen van een bandbreedte geef je de eigenaar een goede reden om contact met je op te nemen.
  4. Maak het voor de eigenaar zo simpel mogelijk om te reageren. Vermeld je adres, e-mailadres en je mobiele nummer.
  5. Kies voor een originele boodschap op de envelop, zoals “Wordt u onze verkoper?“. Het moet iets zijn waardoor iemand de envelop meteen zal willen openen.

Meer lezen?

voorbeeldbrief interesse woning