Voorbeeldbrief bod huis

Ben je van plan om een woning te kopen, maar doe je dat zonder makelaar? Dan moet je zelf onderhandelen over de prijs en de voorwaarden. Voor het uitbrengen van een bod op een huis kun je de voorbeeldbrief hieronder gebruiken.

Wat is er anders bij de koop van een huis?

Voor de meeste mensen is een huis de grootste aankoop van hun leven. Misschien heb je wel eens een dure televisie gekocht in een winkel of een tweedehands auto gekocht bij een garage. In beide gevallen koop je als consument iets van een ondernemer. Wanneer de aankoop niet bevalt, heb je recht op garantie. Bij de winkelier of garagehouder hoef je niet op te bieden tegen andere kopers.

De aankoop van een huis werkt heel anders. Meestal is de verkoper ook een consument. Dit betekent dat de garantie weinig voorstelt. Je moet veel beter onderzoeken wat je koopt, omdat je geen zaken doet met een ondernemer. En je moet de verkoper overtuigen om zaken te doen met jou. Een andere koper kan er met de buit vandoor gaan.

Sinds 2003 staat er in de wet dat het kopen van een huis alleen schriftelijk kan. Dit betekent dat je pas de koper van een huis bent op het moment dat beide partijen de koopakte hebben getekend. Vermeld daarom bij je bod altijd de belangrijkste voorwaarden. Zoals een voorstel voor de datum van overdracht en eventueel een voorbehoud van financiering. Ga je hierover pas onderhandelen nadat de verkoper je bod heeft aanvaard? Dan kun je nog steeds achter het net vissen. Want totdat je de koopakte hebt getekend, mag de verkoper nog kiezen voor een andere koper.

Een openingsbod bepalen

Vind je het lastig om een openingsbod te bepalen? Aan de ene kant wil je niet te hoog bieden en daardoor te veel betalen voor het huis. Aan de andere kant wil je ook niet te laag bieden en daardoor direct buiten de boot vallen. Gelukkig is er een goedkope manier om wat meer houvast te hebben. Voor een paar euro kun je bij het Kadaster de koopsom informatie voor een postcodegebied bestellen. Hier staan de koopprijzen in die recent betaald zijn voor woningen in de buurt.

Voorbeeldbrief bod huis

Voor het uitbrengen van een bod op een huis kun je de voorbeeldbrief hieronder gebruiken. Het kan geen kwaad om bij je bod op een huis een persoonlijke brief te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan het geval dat je bod maar een paar duizend euro lager is dan het hoogste bod. Het zou zo maar kunnen dat je dankzij een goede motivatiebrief de kans krijgt om het bod te verhogen waardoor je toch het huis kunt kopen.

De verkopende makelaar bespreekt de biedingen van potentiële kopers met de verkoper. Let op de volgende punten zodat de makelaar een goed verhaal heeft waarmee hij naar de verkoper kan gaan:

  • Vertel wat je mooi vindt aan het huis en waarom het bij jou past.
  • Zeg ook eerlijk wat je niet bevalt, maar blijf wel aardig.
  • Verdedig je bod. Leg uit waarom je deze prijs wilt betalen.

Het is gebruikelijk dat de koper de notariskosten betaalt. Je hoeft bij het uitbrengen van een bod nog geen notaris aan te wijzen. Maar het is slim om wel alvast een notaris uit te zoeken. Elke notaris mag zelf de tarieven bepalen. Dit heeft tot gevolg dat er grote prijsverschillen zijn tussen kantoren. Het kost maar een paar minuten om de tarieven te vergelijken en het scheelt honderden euro’s. Je vindt de tarieven bij jou in de buurt op deze pagina. Vul een plaatsnaam in en je ziet direct hoeveel geld je kunt besparen.

voorbeeldbrief bod huis
klik op de afbeelding voor een pdf

Mag je een verkoper benaderen buiten de makelaar om?

Krijg je geen grip op de makelaar van de verkoper? Belt de makelaar niet terug of krijg je een reactie die je niet bevalt? Als beide partijen een makelaar hebben, dan praten die alleen met elkaar en hun eigen opdrachtgever. Een aankopend makelaar zal dus niet buiten de verkopende makelaar om contact opnemen met de verkoper. Maar voor jou als consument gelden deze regels niet. Niemand kan jou verbieden om de makelaar te passeren en een bod uit te brengen bij de verkoper. Of het werkt, dat is natuurlijk een andere vraag. Maar je kunt het altijd proberen.

Meer lezen?

Veelgestelde vragen:

Is een bod op een huis via mail bindend?

Als je een consument bent, maakt de vorm waarin je een bod doet niet uit. Dit komt omdat je pas aan de koop vast zit als je de koopakte hebt getekend en de drie dagen bedenktijd om zijn. Een bod op een huis per mail is dus net zo bindend als een bod dat je per brief uitbrengt.

Wat is een goed openingsbod?

De makelaar van de verkoper beschikt over informatie die jij niet hebt als consument. Bijvoorbeeld de verkoopprijzen van andere huizen in de buurt en de biedingen van andere potentiële kopers. Aan de andere kant beschik jij ook over informatie die de verkopende makelaar niet heeft. Want de makelaar weet niet hoeveel eigen geld jij hebt en hoeveel jij kunt lenen bij de bank. Vraag bij een andere NVM makelaar de verkoopprijzen in de buurt op. Daardoor wordt je informatie achterstand iets kleiner. Laat nooit het achterste van je tong zien. Daarmee zorg je er voor dat je in de race blijft. Bij een huis dat nog maar net te koop staat, heeft het meestal geen zin om ver onder de vraagprijs te bieden. Als een huis langer te koop staat, weet je dat de vraagprijs te hoog is. Anders zou het al verkocht zijn.

Wat zet je in een motivatiebrief als je een huis wilt kopen?

Wees altijd duidelijk en volledig. Vermeld belangrijke voorwaarden direct bij het eerste bod. Zoals een voorbehoud van financiering of een bouwtechnische keuring. Onderbouw je bod objectief. Denk aan transacties in de buurt, achterstallig onderhoud (schilderwerk, tuin, dak) of verbouwingskosten (oude keuken, badkamer of ketel). Vermeld vanwege de gunfactor altijd positieve punten. Zorg er voor dat de makelaar een goed verhaal heeft waarmee hij naar de verkoper kan stappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *