samenlevingscontract maken

Hebben wij een samenlevingscontract nodig?

Een samenlevingscontract is zó geregeld. Even naar de notaris en klaar, toch? Nou, ik zou toch maar even kritisch naar het concept kijken. Want in het landelijke standaard model staan volgens mij een paar afspraken waar veel stellen het helemaal niet mee eens zijn.

Past een partnerschap bij ons?

Steeds meer stellen kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Je kunt het gratis aangaan bij de gemeente en alles is automatisch goed geregeld. Maar het past niet bij iedereen. Wist je bijvoorbeeld dat er een gemeenschap van goederen ontstaat als je een partnerschap aangaat? Verdiep je daarom in de voordelen en nadelen voordat je een keuze maakt.

aantal partnerschappen per jaar
zwanger

Kind op komst maar nog niks geregeld?

Meer dan de helft van alle nieuwe ouders is ongehuwd. Samenwonen is tegenwoordig de norm. Als je niet getrouwd bent, moet je wat meer zaken zelf regelen. Ook als je geen koophuis hebt, zijn er goede redenen om even langs de notaris te gaan. Dit zijn de 10 juridische onderwerpen om over na te denken.

Eén van beiden steekt meer geld in het huis

Zonder eigen geld is het haast niet meer mogelijk om een huis te kopen. Vaak steekt één van beiden meer geld in het huis dan de ander. De wet regelt niet hoe je dat geld weer terug krijgt. Hier moet je samen dus iets over afspreken. Op deze pagina ontdek je hoe je dat kunt doen.

eigen geld vastleggen
gratis uitgebreide modellen

Gratis uitgebreide modellen

Een vaak gehoorde klacht is dat het erg lang duurt voordat je een concept akte krijgt van de notaris. Bovendien zijn de teksten die notarissen gebruiken erg ingewikkeld. Daarom heb ik een speciale website gemaakt waar je direct uitgebreide modellen kunt bekijken. Ik heb mijn best gedaan om de teksten zo begrijpelijk mogelijk te maken.

Uitleg over het maken van voorwaarden

Veel samenwoners willen uiteindelijk trouwen. Een samenlevingscontract is in dat geval dus een tussenoplossing. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een partnerschap of je kunt meteen in het huwelijk treden. In beide gevallen ontstaat er een gemeenschap van goederen. Is dat niet jullie bedoeling? Dan moet je huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden maken. Op deze website vind je meer informatie en gratis voorbeelden.

uitleg over huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden