Wil je als notaris aan de slag met reclame op internet? In dit blog ontdek je hoe simpel dat is. Kies één van de drie methodes en start vandaag nog met je eerste advertentie.
Dit is deel 3 in een serie blogs met tips voor de notaris die meer wil doen met internet. Aan het einde van dit blog vind je een link naar deel 1 en 2.
1. Reclame maken op Google Maps
Adverteren op Google Maps is heel eenvoudig. De notaris om de hoek heeft nog niet door dat je op deze manier reclame kunt maken op internet. Nu ben je nog één van de eersten. Over een paar jaar ben je te laat.
- Op de zoektermen “notaris” en “notaris Amsterdam” (of elke andere plaatsnaam) geeft Google een speciaal soort zoekresultaat. Kijk maar eens op deze link. Een consument die in jouw regio zoekt op “notaris” krijgt nu standaard een kaartje te zien met daaronder een paar kantoren. Tip: open de link ook eens op je smartphone.
- In Google Ads kun je op deze twee zoektermen een advertentie maken en daaraan een locatie extensie toevoegen. Op die manier komt jouw kantoor als eerste onder het kaartje te staan wanneer iemand in jouw regio zoekt op “notaris“.
- Zorg er wel voor dat je genoeg reviews hebt en dat je site op orde is. Meer daarover lees in de eerste twee delen van deze serie blogs.
Laten we eens kijken naar een notaris die goed door heeft hoe je dit met succes toepast. In Utrecht zijn er 23 notariskantoren. Hoe kom je als kleinste en jongste notariskantoor van Utrecht bovenaan in de zoekresultaten? Heel simpel, door klanten te vragen om een review te schrijven en door te adverteren op locatie:

Ga eens na hoeveel geld je dit jaar uitgeeft aan sponsoring, visitekaartjes, advertorials, pennen en andere reclame. Als je zelf wat nodig hebt, dan zoek je toch ook online? Waarom zou je niet een deel van je marketing budget gebruiken voor reclame op internet? Want dat is waar je in 2021 nieuwe klanten vindt. Je kunt het zelfs gratis uitproberen!
2. Reclame maken op keywords
Je kunt een advertentie ook op een andere zoekterm afstemmen. In het vorige blog (deel 2) kun je lezen welke zoektermen hiervoor geschikt zijn. Je kunt voor elke zoekterm een andere advertentie maken. Maar regel in dat geval ook een aparte landingspagina voor elke zoekterm. Wat je ook doet, geef mensen vooral een reden om voor jouw advertentie te kiezen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het wel en niet moet voor de zoekterm “testament“.

3. Reclame maken voor een unieke service
Heb je iets moois bedacht wat de concurrent nog niet heeft? Of een dienst die je landelijk wilt aanbieden? Dan kun je nog een stapje verder gaan en kiezen voor een display advertentie. Je kunt deze automatisch door Google laten plaatsen of zelf een website uitzoeken. Dit kan op elke website in het Google Display Netwerk, dus ook op infotaris.

Om succes te hebben met je display advertentie zijn drie punten van belang:
- Van zoeker naar bezoeker: in het filmpje hieronder geeft Darren Taylor 6 tips waarmee je advertentie leidt tot meer bezoekers op je site. In het voorbeeld hierboven zijn ze alle 6 gebruikt.
- Van bezoeker naar klant: de landingspagina op je website moet fantastisch zijn. Een bezoeker moet geen enkele reden hebben om nog verder te kijken. In het vorige blog (deel 2) vind je meer tips over conversie.
- Van klant naar ambassadeur: tevreden klanten zorgen voor meer klanten. Met punt 1 en 2 heb je de lat voor jezelf erg hoog gelegd. Als je niet kunt leveren wat je belooft, begin er dan niet aan.
Direct zelf aan de slag met Google Ads?
Wil je vandaag nog beginnen met je eerste advertentie? In het filmpje hieronder leidt Travis Marziani je stap voor stap door het proces.
Vandaag nog aan de slag met je advertentie op infotaris?
Dat kan met “plaatsingstargeting” in je Google Ads account. Daarmee kun je zelf een ontwerp maken en een website kiezen waarop je wilt adverteren. Infotaris zit in het Google Display Netwerk en is dus beschikbaar voor jouw reclame. Je bepaalt zelf het budget en je krijgt feedback van Google over hoe je advertentie presteert. Nieuw: je kunt nu ook advertenties plaatsen op mijn YouTube kanaal.
Heb je geen tijd om een campagne op te zetten? Dan kun je het ook uitbesteden aan een Google Partner bij jou in de buurt. Op deze pagina van Google kun je meer lezen over de voordelen van plaatsingstargeting. Nog geen ervaring met Google Ads? Bezoek dan deze pagina van Google met algemene uitleg.