Woning schenken aan kind in 2021 naar 0% belasting!

Door het nieuwe 0% tarief wordt het voor rijke ouders in 2021 nog goedkoper om een woning te schenken aan hun kind. Dat is niet waarvoor deze nieuwe regel is bedoeld, maar daarvoor zal hij wel worden gebruikt.

Hoe kun je een woning schenken aan je kind voor 0% belasting?

Bert en Alexandra hebben 7 jaar geleden van hun spaargeld een appartement gekocht toen hun dochter Laura ging studeren. Laura heeft inmiddels een goede baan en is niet van plan om te verhuizen. Haar ouders vinden het maar niks dat ze elk jaar Box 3 heffing moeten betalen. Daarom hebben ze de notaris gevraagd of hier wat aan te doen is. Bert en Alexandra werden erg blij van het antwoord!

Wie in 2021 een woning wil schenken aan zijn kind betaalt geen overdrachtsbelasting meer. De enige eis is dat je kind er zelf woont en nog geen 35 jaar is.

Als je het slim aanpakt, kom je ook onder de schenkbelasting uit. Stel dat het appartement een WOZ waarde heeft van € 200.000. Je kunt het dan verkopen aan je kind voor € 100.000 met een beroep op de “jubelton”. Je kind betaalt de koopprijs niet maar blijft deze aan je schuldig. Elk jaar kun je daarop € 5.000 belastingvrij kwijtschelden. Daardoor gaat de Box 3 heffing ieder jaar omlaag. En de rente die je kind betaalt, is ook nog eens aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Alleen maar voordelen dus!

Hoe hoog is de Jubelton in 2021?

De jubelton gaat elk jaar een beetje omhoog. In 2021 kun je zonder belasting € 105.302 schenken als je kind dit bedrag in een huis stopt.

Meer lezen?

woning schenken aan kind