Wat kost een volmacht bij de notaris?

Elke maand regelen 10.000 mensen een volmacht bij de notaris. Een hele slimme zet. Want uit voorzorg een volmacht maken, dat kan later een hoop ellende besparen. In dit blog vind je een paar tips om dit zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen.

Wat kost een volmacht bij de notaris als je eerst een offerte aanvraagt?

De tarieven voor een volmacht verschillen flink per regio en per notaris. Dit zijn de laagste kosten voor een volmacht per provincie op de grootste landelijke vergelijkingssite op dit moment (juli 2022):

Provincie:Goedkoopste volmacht bij de notaris:
Zeeland€ 544
Noord Brabant€ 363
Limburg€ 304
Zuid Holland€ 350
Noord Holland€ 360
Utrecht€ 441
Flevoland€ 405
Gelderland€ 272
Overijssel€ 390
Drenthe€ 330
Friesland€ 375
Groningen€ 320
(Tarieven gevonden op de website van De Goedkoopste Notaris)

Wat kost het om online een volmacht te regelen?

Is het goedkoper om een volmacht online te regelen? Wanneer je een volmacht op een website regelt, ga je in plaats van twee keer maar één keer naar de notaris. Het eerste gesprek over je wensen en de mogelijkheden sla je dus over. Misschien ben je goedkoper uit, maar je krijgt er ook minder voor.

kosten één volmacht:kosten twee volmachten:
Nationale notaris€ 290€ 410
Nu notariaat€ 275€ 399
Ligo€ 295

De beste bespaar tips

Dit zijn de 3 beste tips om te besparen op de kosten voor je volmacht:

  • Vraag van tevoren wat het kost. Ga niet alleen af op de prijzen die je op internet vindt, maar bel ook een paar kantoren in de buurt.
  • Meer kopen is meer korting. Twee volmachten in één keer regelen is goedkoper dan apart. Hetzelfde geldt voor je testament en een volmacht. Regel het in één keer en vraag om een combi korting.
  • Regel alleen bij de notaris wat echt moet. Sommige onderwerpen, zoals je levenseinde, hoef je niet bij de notaris vast te leggen. Dit kun je gewoon zelf op papier zetten of met behulp van je huisarts.

Meer lezen?

wat kost een volmacht bij de notaris

Veelgestelde vragen:

Hoeveel kost een volmacht bij de notaris?

Er is geen vast tarief voor een volmacht bij de notaris. Het tarief voor één algemene volmacht begint bij ongeveer € 300,-.

Kan ik zelf een volmacht maken?

Voor sommige onderwerpen mag je zelf een volmacht maken. Zo heb je wettelijk gezien geen notaris nodig om een volmacht te geven voor medische zaken. Een volmacht voor de bankzaken kun je gratis bij de bank regelen.