Voorbeeldbrief verwerpen erfenis

Een erfenis kun je niet verwerpen met een voorbeeldbrief. In dit blog lees je wat je wel moet doen om geen erfgenaam te zijn. Bekijk ook even de video met uitleg en tips hieronder:

Verwerpen kan alleen maar bij de rechtbank

Als je geen erfgenaam wilt zijn, dan kun je dit doorgeven aan de rechtbank met de verklaring hieronder. Maar voordat je dit doet, is het verstandig om uit te zoeken of een andere optie beter is. Zo kun je er ook voor kiezen om de erfenis onder voorbehoud aan te nemen. Dan krijg je wel wat als er iets over blijft, maar draai je niet op voor de schulden.

Als je geen kinderen hebt, gaat jouw erfdeel bij verwerping naar een andere erfgenaam. Maar heb je wel een kind, dan komt dat kind meestal in jouw plaats. Dan schiet je er dus niet veel mee op. Als je kind 18 jaar of ouder is, mag je kind ook verwerpen. Is je kind nog geen 18, dan mag je alleen voor je kind verwerpen als de kantonrechter dat goed vindt.

Heeft de overledene een testament? Overleg dan altijd met je notaris voordat je naar de rechtbank gaat. De inhoud van het testament kan een reden zijn om een andere keuze te maken. De notaris kan je daar meer over vertellen.

voorbeeldbrief verwerpen erfenis:

voorbeeldbrief verwerpen erfenis
klik op het plaatje om meteen naar de site van de rechtbank te gaan

Meer lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *