Verkoopprijs huis opvragen, 4 opties waarvan 2 echt gratis!

Voor het opvragen van de koopsom of verkoopprijs van een huis heb je meer opties dan het kadaster, waarvan er twee helemaal gratis zijn!

1. De verkoopprijs van een huis opvragen bij het Kadaster per SMS

Voor een klein bedrag kun je de verkoopprijs van een huis opvragen bij het Kadaster. Maar als een huis pas net is verkocht, heb je een grote kans dat het Kadaster nog niet weet wat de koopsom was. In dat geval heb je meer aan de vierde tip in deze lijst.

verkoopprijs huis opvragen gratis

2. Koopsominformatie van het Kadaster opvragen voor een postcodegebied

Voor een paar euro meer kun je bij het Kadaster ook de koopsominformatie voor een hele wijk opvragen. Dat is een veel beter idee wanneer je zelf bezig bent om een huis te kopen. Heb je zelf een aankoop makelaar? Bespaar je dan de moeite en ga voor tip 4.

koopsom opvragen gratis

3. Gratis de WOZ waarde checken

Voor een huis dat net is verkocht, kan de WOZ waarde sterk afwijken van de koopprijs. Maar alle info die het Kadaster verzamelt, gaat na een tijdje ook naar de gemeente. Is een huis een paar jaar geleden verkocht, dan is er een goede kans dat de WOZ waarde daarop is aangepast. Bij het WOZ loket kun je de waarden voor wel 7 jaren inzien. Je hebt een goede kans dat je bij het opvragen van de waarde in het jaar na de verkoop in de buurt zit van de koopsom.

4. De gratis optie voor het opvragen van de verkoopprijs van een huis

Deze laatste optie voor het opvragen van de koopsom is gratis, maar je moet er wel iemand voor kennen. De NVM weet eerder waarvoor een huis is verkocht dan het Kadaster. Dit komt doordat NVM makelaars deze info met elkaar delen en bewaren. Daarmee hebben makelaars een schat aan informatie die ze elke dag gebruiken voor hun werk. Als je een makelaar in je vriendenkring hebt, dan kun je dus gratis te weten komen voor welke prijs een huis is verkocht. Op dezelfde manier kun je ook gratis aan een overzicht van koopsominformatie voor een hele wijk komen.

Meer lezen?