Notarissen vergelijken kan op deze 9 sites

Notarissen vergelijken op internet kan nog knap lastig zijn. Klanten zijn niet zo happig op het schrijven van reviews. En de notaris mag wel wat beter zijn best doen om gevonden te worden op internet. Maar gelukkig zijn er een paar sites die je kunnen helpen met het vinden van de notaris tarieven. Check ook onze bespaar tips onderaan dit blog!

1. Google

De meeste notarissen doen nog niet zoveel om klanten te werven via Google. Vaak hebben ze een oude website zonder inhoud die daardoor weinig bezoekers trekt. Zelfs de simpelste dingen laten notarissen er soms bij zitten, zoals het claimen van hun bedrijf op Google Maps. Maar gelukkig zit Google zelf niet stil. Wie een notaris zoekt via Google krijgt nu meteen reviews en openingstijden te zien. Zo vind je met een paar muisklikken een notaris in Amsterdam met goede reviews die ook op zaterdag open is. Het zal niet lang meer duren voordat je op die manier ook de prijzen van notarissen kunt vergelijken op Google. Dat is goed nieuws voor de consument maar slecht nieuws voor de rest van de sites in deze lijst.

2. De Goedkoopste Notaris

Al 20 jaar de website als het om vergelijken van notarissen gaat. Het voordeel: De Goedkoopste Notaris is de enige site waarop je meteen de tarieven ziet en veel reviews kunt lezen. Je bent dus direct klaar. Het nadeel? De meeste notarissen doen er niet aan mee. Maar 20% van de kantoren heeft zijn tarieven op deze site staan. De reden hiervoor is dat je als notaris moet betalen om offertes te kunnen ontvangen. Een notaris die al genoeg werk heeft, zal hier geen geld aan willen uitgeven. Voor jou als consument betekent dit dat je geen 100% garantie hebt dat je op deze site de beste of voordeligste notaris vindt. Maar je weet wel zeker dat je niet bij de duurste uitkomt.

3. Zoek Een Notaris (notaris.nl)

De enige site met alle gegevens van alle notariskantoren in Nederland. Helaas kun je hier alleen contactgegevens vinden. De Orde van Advocaten heeft dat beter voor elkaar. Daar kun je ook invullen waarvoor je een advocaat nodig hebt en of je daarvoor een specialist zoekt. Maar wat niet is, kan nog komen. Wat ons betreft gaat de KNB hier mee aan de slag.

4. Notaristarieven

Notaristarieven bestaat al heel lang en dat zie je ook als je de site bezoekt. Helaas doet deze site zijn naam geen eer aan, want je vindt er geen notaris tarieven. Daarvoor is het nodig om een offerte aan te vragen. Wel goed is dat er reviews op staan, maar helaas zonder datum.

5. Een Goede Notaris

Op deze site staat meer info over kantoren dan op notaris.nl. Het doel van Een Goede Notaris is “om de grootste offerte- en recensiewebsite voor notarissen in Nederland te worden“. We vinden het daarom jammer dat je op deze site geen prijzen of beoordelingen kunt vinden. Goed bedoeld, maar nog geen succes.

6. Legalista

Op het eerste gezicht lijkt Legalista een serieuze website. Je kunt aangeven waarvoor je een notaris nodig hebt en in welke regio je zoekt. Maar daarna gaat het snel bergafwaarts. Er staan veel kantoren op die al lang niet meer bestaan. En nieuwe kantoren staan er juist niet op. Leuk geprobeerd, maar geen aanrader.

7. Notarisoffertes

Notarisoffertes is een geval apart. Dit is een onderdeel van een bedrijf dat tientallen van dit soort websites heeft en probeert om geld te verdienen met de handel in “leads”. Ze proberen jouw gegevens dus te verkopen aan notarissen die daar niet om hebben gevraagd. Niet aan mee doen!

8. Zoek Je Notaris

Zoek Je Notaris doet precies hetzelfde als Notarisoffertes: gegevens verzamelen en verkopen. Het is dus geen echte site waarop je notarissen kunt vergelijken maar een bedrijf dat “leads” verkoopt. Helaas zijn er nog veel meer van dit soort sites. Als we die allemaal zouden vermelden, was deze lijst wel twee keer zo lang.

9. Notaris Vergelijken

Nou vooruit, nog eentje dan. Last but also least. Op Notaris Vergelijken kun je alles behalve dat, want de site doet het niet. We weten ook niet of deze site ooit wel heeft gewerkt.

Conclusie

Wij verwachten dat consumenten steeds vaker meteen op Google een notaris zullen vinden, zonder een tussenstop op een andere website. Maar zolang Google nog geen prijzen laat zien, blijft De Goedkoopste Notaris de enige site waarop je echt de tarieven van notarissen kunt vergelijken.

notaris tarieven

Meer lezen over hoe je bespaart op de notaris en minder zorgkosten en belasting betaalt?

notarissen vergelijken