Notarissen vergelijken kan op deze 9 sites

Notarissen vergelijken op internet kan behoorlijk lastig zijn. Klanten schrijven niet zo snel een review. En notarissen mogen wel wat beter hun best doen om gevonden te worden. Gelukkig zijn er een paar websites die je kunnen helpen bij het vergelijken van de notaristarieven. Op deze pagina vind je een overzicht van je opties. Check ook de bespaartips onderaan.

Site:Kun je er reviews lezen?Staan er tarieven op?Kun je er offertes opvragen?
Google (maps)JaNeeNee
De goedkoopste notarisJaJaJa
Zoek een notaris (KNB)NeeNeeNee
Notaris tarievenJaNeeJa
Een goede notarisNeeNeeJa

1. Google

De meeste notarissen doen nog niet zoveel om klanten te werven via Google. Vaak hebben ze een oude website zonder inhoud die daardoor weinig bezoekers trekt. Zelfs de simpelste dingen laten notarissen er soms bij zitten, zoals het claimen van hun bedrijf op Google Maps. Maar gelukkig zit Google zelf niet stil. Wie een notaris zoekt via Google krijgt nu meteen reviews en openingstijden te zien. Zo vind je met een paar muisklikken een notaris in Amsterdam met goede reviews die ook op zaterdag open is. Het zal niet lang meer duren voordat je op die manier ook de prijzen van de notaris kunt vergelijken op Google. Dat is goed nieuws voor de consument maar slecht nieuws voor de rest van de sites in deze lijst.

2. De Goedkoopste Notaris

Al 20 jaar de website als het om vergelijken van notarissen gaat. Het voordeel: De goedkoopste notaris is de enige site waarop je meteen de tarieven ziet en veel reviews kunt lezen. Je bent dus direct klaar. Het nadeel? Veel notarissen doen er niet aan mee. Je hebt dus geen 100% garantie dat je op deze site de beste of voordeligste notaris vindt. Maar je weet wel zeker dat je niet bij de duurste uitkomt.

3. Zoek Een Notaris (notaris.nl)

De enige site met alle gegevens van alle notariskantoren in Nederland. Helaas kun je hier alleen contactgegevens vinden. De Orde van Advocaten heeft dat beter voor elkaar. Daar kun je ook invullen waarvoor je een advocaat nodig hebt en of je daarvoor een specialist zoekt. Maar wat niet is, kan nog komen. Wat mij betreft gaat de KNB hier mee aan de slag. Update: inmiddels kun je op de KNB site meer info vinden!

4. Notaristarieven

Notaristarieven bestaat al heel lang en dat zie je ook als je de site bezoekt. Helaas doet deze site zijn naam geen eer aan, want je vindt er geen notaris tarieven. Daarvoor is het nodig om een offerte aan te vragen. Wel goed is dat er reviews op staan, maar helaas zonder datum.

5. Een Goede Notaris

Op deze site staat meer info over kantoren dan op notaris.nl. Het doel van Een Goede Notaris is “om de grootste offerte- en recensiewebsite voor notarissen in Nederland te worden“. Ik vind het daarom jammer dat je op deze site geen prijzen of beoordelingen kunt vinden. Goed bedoeld, maar nog geen succes.

6. Legalista

Op het eerste gezicht lijkt Legalista een serieuze website. Je kunt aangeven waarvoor je een notaris nodig hebt en in welke regio je zoekt. Maar daarna gaat het snel bergafwaarts. Er staan veel kantoren op die al lang niet meer bestaan. En nieuwe kantoren staan er juist niet op. Leuk geprobeerd, maar geen aanrader.

7. Notarisoffertes

Notarisoffertes is een geval apart. Dit is een onderdeel van een bedrijf dat tientallen van dit soort websites heeft en probeert om geld te verdienen met de handel in “leads”. Ze proberen jouw gegevens dus te verkopen aan notarissen die daar niet om hebben gevraagd. Niet aan mee doen!

8. Zoek Je Notaris

Zoek Je Notaris doet precies hetzelfde als Notarisoffertes: gegevens verzamelen en verkopen. Het is dus geen echte site waarop je notarissen kunt vergelijken maar een bedrijf dat “leads” verkoopt. Helaas zijn er nog veel meer van dit soort sites. Als ik die allemaal zou vermelden, was deze lijst wel twee keer zo lang.

9. Notaris Vergelijken

Nou vooruit, nog eentje dan. Last but also least. Op Notaris Vergelijken kun je alles behalve dat, want de site doet het niet. Ik weet ook niet of deze site ooit wel heeft gewerkt.

Conclusie

Ik denk dat de consument steeds vaker meteen op Google een notaris zal vinden, zonder eerst naar andere website te gaan. Maar zolang Google nog geen prijzen laat zien, blijft De Goedkoopste Notaris de enige site waarop je echt de tarieven van notarissen kunt vergelijken.

notaris tarieven

Meer lezen over hoe je bespaart op de notaris en minder zorgkosten en belasting betaalt?

notarissen vergelijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *