Zo kom je als notaris van een slechte review af

Heb je als notaris of advocaat een slechte review gekregen op Google? In dit blog lees je hoe je daar van af komt. Dit is deel 4 in mijn serie blogs met tips voor de notaris die meer wil doen met internet. Aan het einde van dit blog vind je een link naar deel 1, 2 en 3.

1. Een nep review melden bij Google

Heb je als notaris een nep review gekregen van iemand die geen klant is? Of is een reactie ongepast? Dan kun je een review melden bij Google. Volg daarvoor deze stappen:

  • Log in op je Google Mijn Bedrijf account.
  • Plaats een reactie bij de review. Blijf professioneel.
  • Meld de review bij Google. Dit kan in het menu onder de drie stipjes naast de review.
  • Gebeurt er niks met je melding en neem je daar geen genoegen mee? Dan kun je nog proberen om langs deze weg contact op te nemen met Google.
  • Een advocaat krijgt wel eens te maken met een slechte recensie van een tegenpartij in een rechtszaak. Google staat geen reviews toe waarbij belangenverstrengeling speelt. Daaronder valt volgens Google ook: “Content posten over een concurrent om zijn beoordelingen te beïnvloeden“. Een tegenpartij is geen klant bij jou maar bij een andere advocaat. Daarom zou je met een beroep op deze regel om verwijdering kunnen vragen.

Op deze pagina van Google kun je meer lezen over het laten verwijderen van een beoordeling. En hier vind je de lijst met redenen waarom je verwijdering kunt aanvragen. Of bekijk het filmpje met een handleiding van Google hieronder:

2. Slechte reclame bestaat niet?

Elke review is een kans om reclame te maken voor je bedrijf. Maak er een gewoonte van om altijd te reageren, ook als een review negatief is. Check het filmpje hieronder voor een paar goede tips. Wist je dat een klant zijn beoordeling op google later nog kan aanpassen? Door goed met een klacht om te gaan, kan de klant zich bedenken en de review wijzigen.

3. Zorg voor meer reviews

Nieuwe reviews zorgen er voor dat een slechte review lager in de lijst komt en dus niet meer wordt gezien. Daarnaast gaat je gemiddelde score omhoog. Heb je nu drie reviews met een gemiddelde van 3,5? Maar twee reviews van 5 sterren zijn al genoeg om daar een 4,1 van te maken. Nog twee er bij en je zit afgerond al op een 4,4. Meer recensies krijgen is gemakkelijker dan je denkt. Bekijk het filmpje van Wes McDowell hieronder maar eens. Het zit stampvol goede tips. Wist je dat je iemand een directe link kunt sturen voor het schrijven van een review?

Meer lezen?

notaris review