Levenstestament Gratis Voorbeeld 2022

Je leest het goed! Je krijgt van mij een gratis voorbeeld voor je levenstestament. Alleen nog een notaris vinden voor een handtekening en je bent klaar. Bekijk ook de video hieronder met tips en uitleg over het levenstestament:

Wat is een Levenstestament?

Een levenstestament is een akte van de notaris waarin je een onbeperkte volmacht geeft aan de persoon die jij het meeste vertrouwt. Je moet het dus niet verwarren met een gewoon testament. Daar staat in wie jouw erfenis krijgt na je overlijden. In een levenstestament leg je vast wie jouw zaken mag regelen wanneer je dat zelf niet meer kunt. Daarbij kun je denken aan dementie of een coma. Heb je mijn blog met de Top 10 Tips voor je Levenstestament al gelezen? Nee? Dan raad ik je aan om dit eerst te doen. Al gedaan? Dan is het nu tijd om bezig te gaan met de tekst van je levenstestament.

Gratis voorbeeld Levenstestament

Ik vind dat een hoop notarissen veel te moeilijk doen bij het maken van een levenstestament. De akte is lang en staat vol met lastige woorden. Dit gratis voorbeeld voor je levenstestament voldoet aan alle eisen in 2022. Het is zo kort mogelijk en regelt alleen wat echt nodig is. Het is wel een juridisch document maar ik heb mijn best gedaan om het simpel te houden. Ben je het eens met dit model? Dan hoef je alleen nog maar een notaris te vinden voor een handtekening. Dit eenvoudige voorbeeld voor je levenstestament is gratis. Maar voor de handtekening van de notaris moet je wel betalen. Wil je daarvoor niet te veel kwijt zijn? Kijk dan even op deze site voor een goedkope notaris bij jou in de buurt.

levenstestament gratis voorbeeld
klik voor pdf gratis voorbeeld levenstestament 2022

Kijk voor uitgebreide modellen met opties ook op AkteMaken.nl

Nog meer lezen?

Veelgestelde vragen:

Wat is een levenstestament?

Een levenstestament is een akte van de notaris waarin je een onbeperkte volmacht geeft aan de persoon die jij het meeste vertrouwt. Je moet het dus niet verwarren met een gewoon testament. In een gewoon testament staat wie jouw erfenis krijgt na je overlijden. In een levenstestament leg je vast wie jouw zaken mag regelen wanneer je dat zelf niet meer kunt.

Dit voorbeeld levenstestament voldoet aan alle eisen in 2022. Het is zo kort mogelijk en regelt alleen wat echt nodig is.

Wat is het verschil tussen een levenstestament of volmacht?

Alle levenstestamenten zijn volmachten. Maar niet elke volmacht is een levenstestament. Je kunt ook een kleine of eenmalige volmacht geven voor de bankzaken of het verkopen van je huis, maar dat is nog geen levenstestament. Een levenstestament is een zo ruim mogelijke volmacht voor alle onderwerpen die de rest van je leven meegaat.

Waarom is een levenstestament nodig?

Als je geen levenstestament hebt, mag niemand jouw zaken regelen als je dement wordt, in coma ligt of naar het verpleeghuis gaat. In dat geval kan er een bewindvoerder worden benoemd door de kantonrechter. Maar dan beslis je dus niet zelf wie jouw zaken gaat regelen. Een bewindvoerder mag minder dan een gevolmachtigde. Dat is dus nog een voordeel van het levenstestament.

Is een levenstestament gratis?

Nee, voor een levenstestament moet je langs de notaris en die werkt niet gratis.

Check ook de 5 tips waarmee je dit zo goedkoop mogelijk regelt.