Levenstestament Gratis Voorbeeld 2024

Heb jij besloten dat je een levenstestament gaat maken? Het voorbeeld levenstestament hieronder is 100% gratis en voldoet aan alle eisen in 2024. Als je het eens bent met de inhoud heb je alleen nog een notaris nodig om je levenstestament af te ronden.

Is het onderwerp levenstestament nieuw voor jou? Bekijk dan de video hieronder waarin ik uitleg wat je kunt regelen in een levenstestament en welke opties je daarbij hebt.

Wat is een Levenstestament?

Een levenstestament is een notariële akte waarin je een bijna onbeperkte volmacht geeft aan je vertrouwenspersoon. Je moet het niet verwarren met een gewoon testament. In een testament staat wie je erfenis krijgt en wie de zaken regelt na je overlijden. Met een levenstestament leg je uit voorzorg vast wie je zaken mag regelen als je dat later zelf niet meer kunt. Denk bijvoorbeeld aan het geval dat je wilsonbekwaam wordt.

Voor de meeste mensen is een eenvoudig levenstestament goed genoeg. Maar dat betekent niet dat het een standaard document is. Je hebt altijd een paar opties waaruit je kunt kiezen. Heb je de video hierboven bekeken en weet je welke opties bij jou passen? Leg je wensen dan vast in deze lijst en neem die mee naar de notaris. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Gratis voorbeeld Levenstestament

Sommige notarissen maken het levenstestament erg ingewikkeld. Ze gebruiken veel te lange teksten die vol staan met moeilijke woorden. Het gratis voorbeeld voor je levenstestament hieronder voldoet aan alle eisen in 2024. Het is zo kort mogelijk en regelt alleen wat echt nodig is. Het is natuurlijk wel een juridische tekst, maar ik heb mijn best gedaan om het eenvoudig te houden.

Ben je het eens met de inhoud van dit model? Dan hoef je alleen nog maar een notaris te vinden voor een handtekening. Dit voorbeeld voor je levenstestament is gratis, maar de handtekening van de notaris is dat niet. Wil je daar niet teveel voor betalen? Zoek dan eerst uit welke notaris bij jou in de buurt de goedkoopste is. Als alleenstaande kun je dit checken op de pagina levenstestament 1 persoon en als echtpaar kun je kijken op de pagina levenstestament 2 personen. Op dezelfde pagina’s kun je ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Het kost maar een paar minuten en je bespaart er honderden euro’s mee.

levenstestament gratis voorbeeld
klik op de afbeelding voor een pdf

Meer lezen?

Veelgestelde vragen:

Wat is een levenstestament?

Een levenstestament is een notariële akte waarin je een bijna onbeperkte volmacht geeft aan je vertrouwenspersoon. Je moet het niet verwarren met een gewoon testament. In een testament staat wie je erfenis krijgt en wie de zaken regelt na je overlijden. Met een levenstestament leg je uit voorzorg vast wie je zaken mag regelen als je dat later zelf niet meer kunt.

Wat is het verschil tussen een levenstestament en een volmacht?

In elk levenstestament staat een volmacht. Maar niet elke volmacht is een levenstestament. Je kunt bijvoorbeeld een volmacht geven voor alleen de bankzaken. Of een volmacht voor de verkoop en levering van je koopwoning. Een dergelijke volmacht mag geen levenstestament heten. Een levenstestament is een zo ruim mogelijke volmacht voor alle onderwerpen die de rest van je leven meegaat.

Waarom is een levenstestament nodig?

Als je geen levenstestament hebt, mag niemand jouw zaken regelen wanneer je door een ongeluk of ziekte zelf niks meer kunt. In dat geval kan je familie een beschermingsbewind aanvragen. Maar dan beslis je dus niet zelf wie jouw zaken regelt, omdat de kantonrechter iemand aanwijst.

Een levenstestament maakt bepaalde dingen mogelijk die niet kunnen bij een bewind. Denk bijvoorbeeld aan het weggeven van je vermogen als je in het verpleeghuis belandt. Met een levenstestament kan dat wel maar met een bewind meestal niet.

Kun je een levenstestament ook gratis regelen?

Nee, een gratis levenstestament bestaat niet omdat je een notaris nodig hebt. Een zelf gemaakt levenstestament wordt bijvoorbeeld niet geaccepteerd bij de bank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *