Levenstestament Gratis Voorbeeld 2023

Op zoek naar een voorbeeld levenstestament? Het model levenstestament hieronder is 100% gratis en voldoet aan alle eisen in 2023. Ben je het eens met de inhoud? Alleen nog een notaris vinden voor een handtekening en je bent klaar.

Bekijk ook even deze video. Daarin vertel ik wat je kunt regelen in een levenstestament en welke opties je daarbij hebt.

Wat is een Levenstestament?

Een levenstestament is een akte van de notaris waarin je een onbeperkte volmacht geeft aan de persoon die jij het meeste vertrouwt. Je moet het dus niet verwarren met een gewoon testament. In een testament staat wie jouw erfenis krijgt na je overlijden. In een levenstestament leg je vast wie jouw zaken mag regelen wanneer je dat zelf niet meer kunt.

Een levenstestament maak je dus uit voorzorg op het moment dat je nog wilsbekwaam bent. Voor de meeste mensen is een eenvoudig levenstestament goed genoeg. Maar dat betekent niet dat het een standaard document is. Je hebt altijd een paar opties waaruit je kunt kiezen. Heb je de video hierboven bekeken en weet je welke keuzes jij maakt? Leg je wensen dan vast in deze lijst en neem die mee naar de notaris. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Gratis voorbeeld Levenstestament

Ik vind dat een hoop notarissen veel te moeilijk doen bij het maken van een levenstestament. Ze maken lange akten die vol staan met lastige woorden. Dit gratis voorbeeld voor je levenstestament voldoet aan alle eisen in 2023. Het is zo kort mogelijk en regelt alleen wat echt nodig is. Het is wel een juridisch document, maar ik heb mijn best gedaan om het simpel te houden.

Ben je het eens met dit model? Dan hoef je alleen nog maar een notaris te vinden voor een handtekening. Dit voorbeeld voor je levenstestament is gratis. Maar voor de handtekening van de notaris moet je wel betalen. Wil je daarvoor niet te veel kwijt zijn? Kijk dan op deze site voor een goedkope notaris bij jou in de buurt.

levenstestament gratis voorbeeld
klik voor pdf gratis voorbeeld levenstestament 2023

Nog meer lezen?

Veelgestelde vragen:

Wat is een levenstestament?

Een levenstestament is een akte van de notaris waarin je een onbeperkte volmacht geeft aan de persoon die jij het meeste vertrouwt. Je moet het dus niet verwarren met een gewoon testament. In een testament staat wie jouw erfenis krijgt na je overlijden. In een levenstestament leg je vast wie jouw zaken mag regelen wanneer je dat zelf niet meer kunt.

Dit voorbeeld levenstestament voldoet aan alle eisen in 2023. Het is zo kort mogelijk en regelt alleen wat echt nodig is.

Wat is het verschil tussen een levenstestament of volmacht?

In elk levenstestament staat een volmacht. Maar niet elke volmacht is een levenstestament. Je kunt ook een volmacht geven voor de bankzaken. Of een volmacht voor de verkoop van je huis. Maar zo’n kleine of eenmalige volmacht is geen levenstestament. Een levenstestament is een zo ruim mogelijke volmacht voor alle onderwerpen die de rest van je leven meegaat.

Waarom is een levenstestament nodig?

Als je geen levenstestament hebt, mag niemand jouw zaken regelen wanneer je door een ongeluk of ziekte zelf niks meer kunt. In dat geval kan je familie een bewind aanvragen. Maar dan beslis je dus niet zelf wie jouw zaken regelt omdat de rijksoverheid iemand aanwijst.

Met een bewind kun je veel zaken niet regelen die met een levenstestament wel mogen. Denk aan het weggeven van je vermogen als je in het verpleeghuis zit. Dat kan niet met een bewind maar wel met een levenstestament.

Kun je een levenstestament ook gratis regelen?

Nee, een gratis levenstestament bestaat niet. Want je hebt een notaris nodig om het voor je op papier te zetten. Check ook deze 5 tips waarmee je dit zo goedkoop mogelijk regelt.