Bespaar op de kosten voor je testament met deze 3 tips

Als het even kan, wil je niet teveel betalen voor de notaris. Met deze 3 tips kun je een hoop kosten besparen bij het maken van je testament.

kosten testament

1. Vergelijk je rijk

Oké, dit kun je zelf ook wel verzinnen. Het kan uit om een paar offertes op te vragen. Ook wanneer je al klant bent bij een notaris is het heel normaal om vooraf te vragen wat iets kost. Vroeger had de notaris vaste prijzen en was er dus geen verschil. Nu is het tarief vrij maar bij de meeste notarissen staan de kosten voor een testament niet op hun site. De telefoon pakken is ouderwets maar het werkt wel. Door te bellen krijg je ook een eerste indruk van het kantoor. De prijs is belangrijk maar goede service ook.

2. Meer kopen is meer korting

Meestal krijg je bij de notaris een combi korting als je meer koopt. Regel je testament dus samen met je partner, ook als je niet samenwoont. Of kies voor een combi van een testament en levenstestament. Daarmee kun je al snel 25% besparen op de totale rekening!

3. Check of je wel echt een testament nodig hebt

Voor een aantal zaken heb je geen testament meer nodig. Daarbij kun je denken aan de volgende onderwerpen:

Wat zijn de kosten van een testament als je het op internet regelt?

Normaal gezien bezoek je de notaris twee keer als je een testament wilt maken. In het eerste gesprek worden je wensen besproken. Daarna krijg je van de notaris een concept. Vervolgens heb je nog een tweede afspraak voor het ondertekenen van je testament. Wil je zelf op internet een testament maken? Dan ga je alleen maar langs de notaris voor een handtekening. Het eerste gesprek sla je over. Helemaal digitaal is je testament dus niet want je moet nog wel één keer naar de notaris. Check mijn review van de 5 sites waarop dit kan (link onderaan dit blog).

website:kosten één testament:kosten twee testamenten:
Doe het zelf notaris€ 269€ 425
Nationale notaris€ 255€ 375
Nu notariaat€ 250€ 399
Digitale Notaris€ 195€ 390

Meer lezen?

Hoe hoog zijn de kosten van een testament?

De goedkoopste notaris van Nederland rekent € 343 voor een normaal testament. Wil je het zoveel mogelijk zelf op internet regelen? Dan ben je tussen € 195 en € 269 kwijt. Check ook mijn review van de 5 sites waarop je zelf een testament kunt maken.

Wat zijn de kosten van een testament voor 2 personen?

De goedkoopste notaris van Nederland rekent € 505 voor twee normale testamenten. Wil je het zoveel mogelijk zelf op internet regelen? Dan ben je tussen € 375 en € 425 kwijt. Check ook mijn review van de 9 sites waarop je kantoren kunt vergelijken.

Wat zijn de kosten voor het wijzigen of aanpassen van een testament?

Ook als je maar een kleine aanpassing wilt, heb je wel een nieuwe akte nodig. Gaat het om een recent testament dat je wilt wijzigen? Dan zal de notaris er veel minder tijd mee kwijt zijn en hoef je niet het volle pond te betalen. De kosten voor het wijzigen of aanpassen van een recent testament zijn dus veel lager dan een testament van 10 of 20 jaar geleden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *