Kadaster eigendomsinformatie is gratis voor je eigen huis!

Wist je dat het kadaster eigendomsinformatie gratis verstrekt voor je eigen huis? Ook je kadastrale kaart downloaden is helemaal gratis. Je hebt het zo geregeld met deze 5 stappen:

  1. Log in op Mijn Overheid.
  2. Ga daarna naar het tabje “Wonen”.
  3. Daar vind je een knop “Bekijk kadastrale gegevens”.
  4. Van elk perceel dat op jouw naam staat, kun je hier de eigendomsinformatie van het kadaster online gratis bekijken. Opslaan in pdf kan ook.
  5. Op dezelfde pagina kun je een kadastrale kaart downloaden van je eigen huis, wat ook gratis is.

Handige jongens proberen je met advertenties zover te krijgen om iets te kopen waar je gewoon gratis recht op hebt. Trap daar dus niet in en koop alleen wat je echt niet zonder kosten kunt regelen. En doe dat dan rechtstreeks bij het kadaster en niet bij een vage tussenpartij. Wist je trouwens dat je nog veel meer info over een huis gewoon gratis op het internet kunt vinden? Denk aan het Energielabel, de WOZ waarde, het bestemmingsplan en nog veel meer.

Meer lezen?

kadaster eigendomsinformatie gratis

Veelgestelde vragen:

Kun je eigendomsinformatie van het Kadaster gratis inzien?

In Mijn Overheid kun je gratis de eigendomsinformatie van je eigen huis inzien. Op dezelfde plek kun je ook gratis een kadastrale kaart downloaden van je eigen huis.

Kan iedereen in het Kadaster kijken?

Ja, het Kadaster is een openbaar register. Je kunt er heel veel informatie vinden over alle onroerende zaken in Nederland. Zoals de oppervlakte van het perceel, wie de eigenaar is, wat de koopprijs was en of er een hypotheek op zit.

Hoe kom ik achter de eigenaar van een stuk grond?

Dit is heel eenvoudig. Vraag het even aan een makelaar of notaris. Want die heeft een zakelijke “Mijn Kadaster” account. Daarin zit een kaart met alle percelen in Nederland. Binnen een paar klikken weet je wie de eigenaar is van een stuk grond.

Hoe kun je zien of er een hypotheek op een huis zit?

Een hypotheek is een zekerheidsrecht voor een schuld. Het recht wordt ingeschreven bij het Kadaster en is dus voor iedereen op te zoeken. De informatie die je daar vindt, is niet altijd compleet of actueel. Iemand kan ook een lening hebben bij zijn BV of een familielid zonder een hypotheekrecht. Dan is er dus wel een eigenwoninglening maar geen hypotheek. Ook kan een ingeschreven hypotheek al afgelost zijn. Dan is er dus wel een hypotheek maar geen eigenwoningschuld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *