De beste erfrecht advocaat, dat ben je zelf!

Ben je op zoek naar de beste erfrecht advocaat van Nederland? Kijk dan eens in de spiegel, want misschien kun je zelf wel meer dan je denkt.

de beste erfrecht advocaat van nederland

Zelf naar de kantonrechter, zonder advocaat

Wist je dat er in het erfrecht een hoop rechten zijn die je zelf kunt inroepen bij de kantonrechter? Dit betekent dat je zonder een advocaat een verzoek kunt indienen bij de kantonrechter. En daar zitten best serieuze kwesties tussen! Dit zijn een paar van die rechten, met steeds een link naar het betreffende wetsartikel:

In deze handleiding voor erfrecht procedures bij de kantonrechter vind je voor elk van bovenstaande rechten meer uitleg.

Zelf een brief schrijven, met hulp van de notaris

Ben jij prima in staat om zelf een goede brief te schrijven? En is het probleem alleen maar dat je niet thuis bent in het erfrecht? Het kan best zijn dat je met een beetje hulp van de notaris een flink eind komt. Boek 4 van het Burgerlijk Wetboek is vrij recent (in 2003) vernieuwd en er is heel erg lang aan gewerkt. Het resultaat is dat het erfrecht op veel vragen een duidelijk antwoord geeft.

Veel notarissen vinden het geen enkel probleem om op de achtergrond mee te denken met een executeur, erfgenaam of onterfd kind. De notaris helpt je om de weg te vinden in het wetboek en zelf pak je vervolgens de communicatie op. Dat is een stuk goedkoper dan alles uit handen geven aan een erfrecht advocaat.

Meer lezen?