Checklist Testament (PDF)

Ga jij binnenkort naar de notaris voor je testament? Op deze handige checklist voor je testament kun je alvast invullen wat je wel en niet wilt. Bekijk ook de video’s met uitleg over alle opties op mijn YouTube kanaal. Of bezoek deze site met gratis voorbeelden voor je testament.

Heb je nog geen keuze gemaakt voor een notaris? De tarieven voor één testament lopen uiteen van € 255 tot € 997 (bron). Vraag daarom altijd een paar offertes op voordat je een notaris kiest. Dit kan heel gemakkelijk op deze pagina. Het kost maar een paar minuten en je bespaart er veel geld mee.

checklist testament pdf

Veelgestelde vragen:

Wat regel je in een testament?

Een testament is een notariële akte waarin je vastlegt wat er met je erfenis gebeurt. Denk aan het benoemen van je erfgenamen, de benoeming van een executeur en het maken van legaten. Zonder testament bepaalt de wet wie je erfenis krijgt. Veel mensen willen het anders en maken daarom een testament bij de notaris. In de checklist vind je alle gebruikelijke opties voor je testament.

Wat mag er niet in een testament staan?

In een testament kun je alleen je erfenis regelen. Je kunt er geen schenking of volmacht in opnemen. Ook mag je er geen dingen inzetten die in strijd zijn met de goede zeden of de openbare orde.