Checklist Testament (PDF)

Ga jij binnenkort naar de notaris voor je testament? Op deze handige checklist voor je testament kun je invullen wat je wel en niet wilt opnemen in de akte. Weet je nog niet precies hoe je alles wilt regelen? Bezoek dan mijn YouTube kanaal en bekijk de video’s met uitleg over alle opties. Of bezoek deze website met gratis voorbeelden voor je testament.

Heb je nog geen notaris uitgezocht? Dan is het belangrijk om te weten dat er grote prijsverschillen zijn tussen kantoren. Dit komt doordat notarissen zelf hun tarieven mogen bepalen. De prijs voor een testament loopt uiteen van € 343 tot € 997 (bron). Vraag daarom altijd een paar offertes op voordat je een notaris kiest. Je vindt de tarieven van notarissen bij jou in de buurt op deze pagina. Vul een plaatsnaam in en je ziet direct hoeveel geld je kunt besparen.

checklist testament pdf
klik op de afbeelding voor een pdf bestand

Veelgestelde vragen:

Wat regel je in een testament?

Een testament is een notariële akte waarin je vastlegt wat er met je erfenis gebeurt. Denk aan het benoemen van je erfgenamen, het aanwijzen van een executeur en het maken van legaten. Zonder testament bepaalt de wet welke bloedverwanten je erfenis krijgen. Veel mensen willen het anders regelen en maken daarom een testament bij de notaris. In de checklist vind je alle gebruikelijke opties voor je testament.

Wat mag er niet in een testament staan?

In een testament kun je alleen je erfenis regelen. Je kunt er geen schenking of volmacht in opnemen. Het is een populaire optie om tegelijk met je testament ook een algemene volmacht te laten maken door de notaris. Verder mag je in een testament geen dingen opnemen die in strijd zijn met de goede zeden of de openbare orde. Denk bijvoorbeeld aan een verplichting voor je erfgenaam om iets te doen wat illegaal is. Dit mag uiteraard niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *