Is het online oprichten van je BV exit in 2022?

Waag het om op Google te zoeken naar info over het oprichten van een BV en een golf van reclame komt over je heen. Het regent aanbiedingen voor het online oprichten van je BV. Maar wat is nou het verschil tussen een online BV en een gewone BV? En is het op 1 augustus 2022 afgelopen met de online BV door de komst van de digitale BV? In dit blog lees je hoe het zit.

De echte Online BV bestaat (nog) niet

Voor het oprichten van een BV heb je nu nog een akte nodig van de notaris. Een stuk papier dus, dat de notaris in zijn kluis bewaart. Dat is nou eenmaal de wet. Maar wetten worden wel eens aangepast. En dat is precies wat er gaat gebeuren in 2022. Op grond van Europese regels moet Nederland er voor zorgen dat je ook zonder papieren akte een BV kunt oprichten. Update! Inmiddels is er een internetconsultatie geweest voor de nieuwe wet. Hier kun je de reacties op het voorstel inzien.

bv oprichten online

Handige jongens hebben zich de laatste jaren tussen de klant en de notaris gewurmd. Zij nemen de marketing en communicatie voor hun rekening en de notaris hoeft alleen maar de akte te tekenen en te bewaren. Dit is de bron van al die reclame voor het online oprichten van je BV. Maar een online BV is uiteindelijk precies hetzelfde als een gewone BV. Je krijgt nog steeds een akte die bij de notaris in de kluis ligt. Het enige verschil is dat het contact zoveel mogelijk online gaat. Heel knap is het dus niet.

Website:Kosten online BV oprichten:Levertijd:
UwBVoprichten.nl€ 2795 dagen
BVdirect.nl€ 2952 dagen
DoeHetZelfNotaris€ 369twee weken
UwNotaris.nl€ 310niet bekend
Firm24.com€ 44910 werkdagen
BV-oprichten.com€ 3497 dagen
Ligo.nl€ 3755 werkdagen
HerSchut.nl€ 350niet bekend
Bvonline.nl€ 3951 week
OprichtenBV.nl€ 49910 dagen
Blended.law€ 475niet bekend
BVoprichten24.nl€ 4257 dagen
StandaardBV.nl€ 49910 dagen

Let op, de bedragen hierboven zijn exclusief BTW en kosten Kamer van Koophandel.

De digitale BV komt eraan!

Maar 2022 wordt het jaar waarin dit gaat veranderen. De digitale BV komt er aan, zonder papier. De nieuwe wet is er nog niet door, dus het blijft spannend of je straks wel een notaris nodig hebt. Maar als het aan de KNB ligt, is dat wel het geval. De notaris krijgt dan een eigen platform waarop je als klant een akte kunt regelen. Hoe het ook gaat lopen, de online BV is binnenkort oud nieuws. De hippe ondernemer kiest straks voor een digitale BV. Want met of zonder notaris, de toekomst is digitaal!

Regel je graag zoveel mogelijk zelf? Dit kan er nu al online zonder notaris.

Wat is het verschil tussen een Online BV en een Digitale BV?

Een online BV is precies hetzelfde als een gewone BV. Je krijgt nog steeds een akte die bij de notaris in de kluis ligt. Het enige verschil is dat het contact zoveel mogelijk online gaat.

In 2022 wordt het mogelijk om een BV helemaal digitaal op te richten, zonder papieren akte.

Hoeveel kost een online BV oprichten?

Het online oprichten van een BV kan vanaf € 279 exclusief BTW. Dit is ongeveer de helft van wat de gemiddelde notaris rekent voor een normale BV. De levertijd verschilt per website en ligt tussen 2 en 10 werkdagen. Check het overzicht van de 13 websites waarop je zelf een BV kunt regelen.

Hoeveel kost een digitale BV?

Het digitaal oprichten van je BV kan straks bij elk notariskantoor. Iedere notaris mag zelf zijn tarief bepalen. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel een digitale BV gaat kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *